Mother helps save her infant’s life, photo reveals baby cancer | News

ATLANTA (CBS46) — Een ongelooflijke aandacht voor details van een moeder helpt het leven van haar baby te redden.

Josie Rock nam een ​​foto van haar zoon, Asher, toen hij ongeveer vier maanden oud was. Met de flits van de mobiele telefoon aan, merkte Rock dat er iets mis was.

“Ik heb een soort dubbele take gedaan. Ik heb zoiets van, ‘Wacht even, er klopt iets niet.’ Ik heb dat onderbuikgevoel in mijn maag.’”

Ashers rechteroog zag er anders uit. Ogen reflecteren meestal een rood licht op foto’s, maar er was een witte gloed; het kan betekenen dat er een kankergezwel is waardoor zijn netvlies niet de juiste reflex op licht heeft.

“Ik wist toen gewoon dat mijn zoon retinoblastoom had”, zei Rock.

Retinoblastoom is de meest voorkomende vorm van kanker bij kinderen. In die tijd zat Rock toevallig op de verpleegschool. Ze identificeerde met succes de kanker van haar zoon, zelfs toen artsen destijds de tekenen over het hoofd zagen.

“Soms kunnen deze dingen subtiel zijn”, zegt Dr. Thomas Olson, kinderoncoloog en hematoloog bij het Aflac Cancer and Blood Disorders Center of Children’s Healthcare van Atlanta.

Na de diagnose heeft Olson jarenlang aan de zaak van Asher gewerkt.

“Hij had aanvankelijke chemotherapie en laser. En toen het niet reageerde en steeds terugkwam, kreeg hij de intro-oftalmische slagaderbehandeling,” zei Olson.

Hoewel Asher blind is aan dat oog, zorgden de fotografievaardigheden en het snelle denken van zijn moeder ervoor dat de kanker zich niet kon verspreiden

Hij kan nu genieten van het leven als een kleine jongen, die dol is op Lego, honkbal speelt en aan zijn karate werkt.

Rock pleit ervoor dat ouders met hun kinderarts praten om ervoor te zorgen dat hun kind geen retinoblastoom heeft.

Copyright 2021 WGCL-TV (Meredith Corporation). Alle rechten voorbehouden.

Comments are closed.