What’s on TV This Week: ‘Stand Up to Cancer’ and ‘Nora From Queens’

Tussen netwerk, kabel en streaming is het moderne televisielandschap enorm. Hier zijn enkele van de shows, specials en films die deze week, 16-22 augustus, op tv komen. Details en tijden zijn onder voorbehoud.

BEN & JERRY’S: CLASH OF THE CONES 21.00 uur op Food Network. Hoewel deze titel misschien doet denken aan het recente debat over de politieke belangenbehartiging van het ijsbedrijf Ben & Jerry’s, is de serie behoorlijk tam. “Clash of the Cones” is een realityshow waarin zes ijsmakers strijden om nieuwe en ongewone smaken te creëren, die ze voeren aan veeleisende juryleden.

VERANDEREN (2008) 17:40 uur op HBO Signature. Angelina Jolie speelt de hoofdrol in dit historische drama, dat werd geregisseerd door Clint Eastwood en is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen. Het verhaal, dat zich afspeelt in Los Angeles in de jaren twintig en dertig, volgt een alleenstaande moeder wiens jonge zoon vermist wordt uit hun huis in Los Angeles. Maanden later presenteren de autoriteiten haar een jongen waarvan ze zeggen dat het haar vermiste zoon is. Ze houdt vol dat het niet zo is, en wordt als waanvoorstellingen afgeschilderd wanneer ze dat punt probeert te beargumenteren. “Als het het beste werkt, is ‘Changeling’ een koortsachtige en botweg effectieve parabel van onrechtvaardige onschuld en onverklaarbare macht”, schreef AO Scott in zijn recensie voor The New York Times. Maar over het geheel genomen, schreef Scott, presenteert de film een ​​”uitgezwollen, ongemakkelijk verhaal waarvan de sterkste thema’s verloren gaan in de duistere pracht van historische details.”

AWKWAFINA IS NORA VAN QUEENS 22.00 uur op Comedy Central. De actrice en eenmalige virale videomaker Awkwafina baseerde het concept van deze sitcom van een half uur op haar eigen opvoeding in Queens. In het eerste seizoen flitste haar personage, de fictieve Nora, van optreden naar optreden — app-chauffeur voor ritjes, assistent in onroerend goed — terwijl ze door het leven thuis navigeerde met haar pittige oma (Lori Tan Chinn), haar vader (BD Wong) en haar neef (Bowen Yang). De twee afleveringen die het tweede seizoen van de show beginnen, dat woensdagavond debuteert, hebben betrekking op CBD en tijdreizen. In een 2020-interview met The Times besprak Awkwafina de show, die in première ging nadat rollen in ‘Crazy Rich Asians’, ‘Ocean’s Eight’ en ‘The Farewell’ haar een nieuw niveau van sterrendom hadden gebracht. “Nora is waar velen van ons ons in de twintig bevinden,” zei ze. “Wat is het volgende? Vind je succes en lost het plotseling alles op? Nee, het leven is een open vraag.”

IN DEZELFDE ADEM (2021) 21.00 uur op HBO. Nanfu Wang, mederegisseur van de goed ontvangen documentaire ‘One Child Nation’ uit 2019, over de geschiedenis van China’s langlevende eenkindpolitiek, neemt een ander politiek moeilijk onderwerp aan in deze nieuwe documentaire, die kijkt naar de Chinese en De reacties van de Amerikaanse regeringen op de Covid-19-pandemie. Wang onderzoekt de gebreken in die reacties en hoeveel van de gevolgen van politieke beslissingen op de schouders van gezondheidswerkers vielen.

OORLOG VAN DE WERELDEN (2005) 12:30 uur op TNT, en op TBS en TNT on-demand platforms. Voor een apocalyptisch scenario dat volledig fictief is, sla je “In the Same Breath” over en bekijk je deze kijk op HG Wells’ klassieke sciencefictionverhaal over indringers vanuit de ruimte. In deze bewerking – de derde in Steven Spielbergs reeks donkere sci-fi-films uit 2000, waaronder ‘AI Artificial Intelligence’ en ‘Minority Report’ – speelt Tom Cruise de rol van een vader uit New Jersey die vecht om zijn twee kinderen te beschermen (gespeeld door Dakota Fanning en Justin Chatwin) terwijl de buitenaardse statieven afdalen. Als je de voorkeur geeft aan sci-fi met een hoger gevoel voor mode – het personage van Cruise navigeert een groot deel van de film in een hoodie – overweeg dan in plaats daarvan BLADE RUNNER 2049 (2017) met Ryan Gosling, uitgezonden om 19:55 op HBO Signature.

LATE LENTE (1949) 20.00 uur op TCM. De Japanse regisseur Yasujiro Ozu trapte een reeks films over gezinnen af ​​met ‘Late Spring’, een van zijn meest gevierde films. Het verhaal volgt een weduwnaar (Chishu Ryu) die ervan overtuigd is zijn enige dochter (Setsuko Hara) te dwingen te trouwen, ondanks haar wensen. In 2005 schreef de criticus Roger Ebert dat ‘Late Spring’ ‘een van de beste twee of drie films is die Ozu ooit heeft gemaakt’. TCM toont het samen met verschillende andere Ozu-films, waaronder: TOKIO TWILIGHT (1957) om 17.30 uur en BAKUSHU (1951) om 22.00 uur Een grote collectie films van Ozu — waaronder VROEGE ZOMER (1951) en EEN HERFSTMIDDAG (1962) – is ook beschikbaar om online te streamen via het Criterion Channel.

HERCULES (2014) 23.00 uur op TNT. Wat gebeurt er als je de Griekse mythologie gebruikt, er een graphic novel van maakt en die graphic novel aanpast tot een film van de ‘Rush Hour’-regisseur Brett Ratner? Je krijgt deze kaskraker uit 2014, waarin Dwayne Johnson als Hercules wordt gecast. (Hij is misschien een van de weinige artiesten die het geanimeerde Disney Hercules-personage uit de jaren 90 eruit kunnen laten zien als een piepgeluid.) De plot, die een Hercules voorstelt die een bende huurlingen leidt, neemt enige vrijheden met de traditionele mythe: in zijn recensie voor The Times noemde Ben Kenigsberg deze film “tongue-in-cheek revisionistische mythologie, gericht op klassieke studenten die hun colleges liever stoned bijwonen.”

KOM OP TEGEN KANKER 20.00 uur op verschillende netwerken, waaronder ABC, CBS, Fox en NBC. De zevende editie van deze inzamelingsactie voor kankeronderzoek wordt georganiseerd door Anthony Anderson, Sofia Vergara, de komiek Ken Jeong en zijn vrouw, Dr. Tran Ho, die arts is en kanker heeft overleefd. De uitzending is voorzien van optredens van Jennifer Garner, Matthew McConaughey en Ed Helms, en optredens van Common, Stevie Wonder en Brittany Howard.

RODDEL 20.00 uur op Showtime. Het leven van de oude New Yorkse roddelcolumnist Cindy Adams is het onderwerp van deze nieuwe, vierdelige documentaire. De serie gebruikt Adams’ carrière als een manier om naar de geschiedenis van de Amerikaanse roddelbladen van de afgelopen decennia te kijken – ze begon eind jaren zeventig een column te schrijven voor The New York Post, kort nadat het werd gekocht door Rupert Murdoch.

Comments are closed.